to top

Unt clarificat (Ghee)

Unt-clarificat

Ingrediente 1 kg de unt nesărat (unt curat preparat la țară) Mod de preparare Se pune untul într-un vas la foc mediu până se topește. Când începe să fiarbă se reduce focul și se păstrează așa până la final. Untul trebuie supravegheat în permanență pentru că se poate arde ușor. Foarte important: Nu se amestecă! În timp ce untul fierbe deasupra se formeză o spumă care trebuie îndepărtată ușor cu o paletă, iar pe fundul vasului se vor forma mici reziduuri roșietice sau albicioase. După un timp untul va miroase a pop-corn sau nucă și va căpăta o culoare frumoasă aurie (ca uleiul). Se fierbe la foc mic cca. 30 – 45 minute până când nu se mai formează spumă deasupra și compoziția capătă o consisteță moale,...

Continue reading
Legume-cu-Quinoa

Legume cu Quinoa

Ingrediente 1 cană quinoa, 1/2 ceapă, 1 morcov, 1 țelină, 1 zucchini (sau dovlecel), broccoli, 1 lingură unt clarificat (unt de gătit), condimente: piper, chili, garam masala, chimion, corriandru Mod de preparare Se pune în tigaie untul clarificat și legumele...

Continue reading