Categorii
Calea interioara

Călătoria interioară pentru transformarea vieții

Viața este o călătorie, iar călătoria interioară nu este altceva decât o cale de a învăța să îți trăiești experiențele fără stres, fără temeri, fără jocuri de putere, resentimente și fără mânie. Puterea și cunoașterea se găsesc în fiecare dintre noi. Nicăieri altundeva omul nu găsește mai multă liniște și împăcare ca în propriul său suflet. Dezvoltarea personală în context spiritual nu este altceva decât o cale de a învăța să ne trăim viața fără stres, fără griji și preocupări inutile, fără temeri și fără melodramă. Coachingul transformațional accentuează importanța regăsirii spiritualității ca o cheie pentru găsirea sensului și scopului pentru îmbunătățirea și gestionarea vieții.

Astfel, călătoria interioară spre descoperirea și desăvârșirea sinelui, pentru a crea armonie și echilbru în viață este un proces de evoluție spirituală cu totul uimitor. Viața este o suită de evenimente, o călătorie care capătă formă, iar apoi se dizolvă, făcând loc momentului următor. Unele evenimente din viața noastră ne încântă altele dimpotrivă ne creează griji, supărări, frustrări… Dacă opunem rezistență acestei forțe uimitoare a vieții, acumulăm tensiuni succesive, care ne afectează corpul, mintea și inima spirituală.

„Provocările fac viața interesantă; depășirea lor face viața plină de sens.” Joshua Marine

Sentimentul de a avea un scop și sens în viață, de a ne găsi liniștea și armonia sunt susținute de acțiunile zilnice intreprinse precum și de obiectivele mici sau mari pe care ni le propunem. Urcușurile și coborâșurile naturale ale vieții pot conduce fie la creștere personală, fie la teamă.

În mod normal, noi încercăm să ne rezolvăm dezechilibrele interioare protejându-ne. Dacă avem foarte multe temeri, vom respinge în mod automat creșterea interioară și vom încerca să creem în jurul nostru o lume previzibilă, controlabilă și definibilă, care să ne stimuleze și mai tare temerile.

Scopul evoluției spirituale este eliminarea acestor blocaje. Adevărata transformare începe însă numai atunci când ne accepăm propriile probleme considerându-le factori ai procesului de creștere. În cele din urmă, devenim suficient de înțelepți pentru a înțelege că nu ne mai dorim temerile pe care le ascundem în interiorul nostru, și să acceptam realitatea, indiferent în ce constă ea. Faptul că nu acceptăm viața așa cum este ea ne împiedecă să evoluăm.

Nu contează cine și ce le stimulează, sau dacă situațiile respective ni se par adecvate sau nu. Vom înțelege astfel că viața este perfectă, că ea încearcă să ne ajute, nicidecum să ne dea peste cap. Ea ne înconjoară cu persoane și situații menite să ne stimuleze creșterea interioară – trebuie doar să îmbrățișăm fiecare experiență, dureroasă sau neplăcută. Nu este deloc dificil să ne dăm seama de tendința către stres și rezisteță pe care o manifestăm în viața de zi cu zi.

Dacă dorim să înțelegm însă în ce constă această tendință, va trebui să începem prin a examina de ce opunem noi rezistență vieții așa cum este ea. Ce aspect din interiorul nostru are puterea de a se opune vieții? Dacă ne scufundăm suficient de mult în interiorul nostru, vom constata că noi suntem singurii care acceptă această putere. Când vom renunța să ne mai opunem inevitabilului, vom putea să trăim in sfârșit din plin. A accepta mental cea mai nefericită variantă cu putință ne ajută să scăpăm de îndoială, de spranțe false, de îngrijorări.

O modalitate excelentă  de a dezvolta această conștiiță extinsă ar fi alocarea unui spațiu mental pentru relaxare sau meditație. Prin sesiunile de coaching transformațional poți descoperi o serie de instrumente și tehnici de dezvoltare spirituală, însă cel mai important aspect este folosirea experiențelor vieții în scopul detașării de orice rezistență interioară. Printre cele mai utile instrumente de lucru împotriva rezistenței interioare și eliberarea energiilor blocate în inima noastră sau moștenite din trecut, sunt: relaxarea, introspecția, autoobservarea și meditația.

Scopul vieții este de a ne regăsi armonia și echilbrul interior precum și de a ne bucura de experiențele trăite și de a învăța din ele, să ne trezim sufletul și să ne rafinăm conștiința.  Iubirea, deschiderea frumusețea și aprecierea devin însuși fundalul existeței. Iată viața pe care vă invit să o descoperiți in sesiunile de coaching prin tehnici simple de introspecție, meditație și autocunoaștere.

„Nu există o cale spre fericire. Fericirea este calea.” Deepack Chopra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.