[vc_row el_class=”sarghy-pub”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]
Arta comunicării
Ghid de comunicare empatică între adult și copil
Ca și alți specialiști care îi ajută pe tineri să-și rezolve problemele emoționale, știu că adesea tinerii nu își găsesc cuvintele să vorbească deschis despre sentimentele lor cele mai intime, și nici cuvintele pe care adulții le folosesc nu par să confere alinare. Potrivit cercetărilor psihologice, doar aproximativ 10% din comunicarea emoțională este exprimată în cuvinte. Celelalte 90% provin din comportamente ce însoțesc cuvintele: gesturile, contactul vizual, postura, tonul și inflexiunile vocii și așa mai departe.
Cartea “Arta comunicării empatice între adult și copil” a luat ființă ca urmare a unui program de coaching mai amplu în domeniul managementului educațional și cultură organizațională într-o instituție privată de învățământ și este o extensie al unui “Ghid al pedagogului de comunicare empatica” realizat în timpul acestui program.
Prin acest program pedagogii își însușesc abilități pentru a oferi o educație cu iubire: cum să pătrundă în universul copiilor cu mai multă delicatețe și compasiune, să devină conștienți de sentimentele copiilor și să le ocrotească, cum să disciplineze fără să umilească, cum să exprime furia fără să jignească, cum să trateze copiii cu delicatețe și afecțiune.
Când profesia este o vocație, pedagogul promovează prin munca sa: iubire față de copii, dedicație și autoresponsabilitate, încredere în propriile abilități și competențe, dorința de dezvoltare continuă, încredere și respect față de colegi și instituția din care face parte, un cod profesional prin promovarea valorilor.
Iar succesul educației se bazează pe calitatea și adaptarea demersului educațional la nevoile individuale ale fiecărui copil. Ideea centrală este aceea că fiecare copil este unic, iar unicitatea lui reprezintă punctul de plecare în toate deciziile luate cu scopul primordial de a-l ajuta să se dezvolte pe deplin.
Îndrumările din acestă carte ajută adulții să devină mai afectuoși și mai eficienți cu copiii, conștieți de propriile sentimente și mai înțelegători cu sentimentele copiilor. Limbajul emoțiilor poate fi învățat prin intermediul cuvintelor, însă și prin intermediul artei, al povestirilor şi, mai ales, prin intermediul jocurilor.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_empty_space height=”75px”][vc_single_image image=”1602″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow”][vc_column_text]
„Dedicată tuturor adulților care își doresc un copil cu o imagine de sine pozitivă, abiliăți puternice de comunicare, un simț dezvoltat al empatiei, cu un caracter puternic si stăpân pe propriile emoții, tuturor celor pentru care libertatea de a fi are la baza respectul, înțelegerea și toleranța.”
[/vc_column_text][vc_single_image image=”1604″ img_size=”160×40″ add_caption=”yes” alignment=”right” css_animation=”right-to-left” css=”.vc_custom_1464444981104{margin-top: 30px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”custom1″][vc_column][vc_column_text]Comunicarea emoțională eficientă și educarea caracterului copiilor este caracteristica cea mai importantă a meseriei de părinte sau pedagog, ca parte a eforturilor de a reduce violența în rândul copiilor și mai apoi a tinerilor, de a micșora numărul problemelor de comportament și de a reduce comportamentele riscante, cum ar fi fumatul și consumul de alcool şi droguri (mai târziu, în anii de școală).[/vc_column_text][vc_column_text]Iar principiile din acestă carte sunt aplicabile indiferent de vârsta copilului, desigur, dacă a început să vorbească, binețeles.
Însă, surprinzător, sunt valabile și în relația de cuplu sau dintre oricare doi adulți.
Cartea este structurată pe 6 capitole și tratează următoarele subiecte :[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]
- Introducere
- Un gând din partea autorului
- Capitolul 1 : Arta limbajului acceptării
- Capitolul 2 : Arta conversației – înțelegerea și empatia
- Capitolul 3 : Arta de a încuraja și îndruma
- Capitolul 4 : Arta medierii conversațiilor dificile
- Capitolul 5 : Arta disciplinării eficiente
- Capitolul 6 : Arta formării caracterului
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Iar în final… Zece idei pentru o comunicare eficientă dintre adult și copii.
Dorința mea sinceră este ca lectura acestei cărți să fie pentru toți cititorii o experiență plină de sfaturi punctuale din care să trageți concluzii utile și eficiente în relația cu copiii, însă ele se pot dovedi a fi utile și în relațiile cu adulții.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][eltdf_call_to_action full_width=”yes” content_in_grid=”yes” grid_size=”75″ type=”normal” show_button=”yes” button_position=”center” button_size=”big_large” button_target=”_self” button_icon_pack=”linea_icons” button_linea_icon=”icon-basic-book” button_text=”Comanda” button_link=”http://gabrielapuskas.ro/comanda”]
Comandă acum cartea „Arta comunicării empatice între adult și copil”
[/eltdf_call_to_action][/vc_column][/vc_row]