Categorii
Retete

Legume cu Quinoa

Ingrediente

1 cană quinoa, 1/2 ceapă, 1 morcov, 1 țelină, 1 zucchini (sau dovlecel), broccoli, 1 lingură unt clarificat (unt de gătit), condimente: piper, chili, garam masala, chimion, corriandru

Mod de preparare

Se pune în tigaie untul clarificat și legumele tăiate fideluță (ceapa, morcovul, țelina) și ¼ ceașcă de cafea cu apă. Se acoperă cu un capac și se călesc legumele de jumătate la foc mic, după care se adaugă  broccoli, zucchini și condimente după gust.  Se mai călesc puțin (max. 5 minute) împreună sub aburi după care se ia tigaia de pe foc. La final se adaugă quinoa fiartă în prealabil separat, se amestecă și se lasa 10 minute) să absoarbă condimentele. Se poate orna de preferință cu frunze de corriandru sau pătrunjel.

Recomandări

Se poate folosi orice combinație de legume în funcție de sezon și de preferințele fiecăruia. Este important ca legumele să fie procesate cât mai puțin, doar călite ușor în unt clarificat la aburi și foc mic.

Untul clarificat preparat în casa este ideal pentru pregătirea legumelor, fiind foarte sănătos și având o fină aromă de nucșoară.

Quinoa înainte de preparare trebuie spălată și ținută în apă rece 30 minute.

De ce iubesc quinoa?

Quinoa stimulează sistemul imunitar și este o sursă extraordinară de calciu, fiind bogată și în vitaminele A,C, D, E, K. De asemenea este o sursă bună de fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc  și este încadrată în categoria superalimentelor, alaturi de semințele de in, germeni, mei, lucernă, aloe vera, orz verde, pătrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge sălbatice verzi-albastre. Pe lângă proteinele sale unice, quinoa conține, de asemenea, amidon, zaharuri, ulei, fibre, minerale, și vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.